tipatech - אבנית- מה זה? איך נוצר? מה הסיכונים?
  1700-70-6116
אבני לשם המקוריות רק בטיפה טק לחצו כאן
 
חפש מוצר

אבנית- מה זה? איך נוצר? מה הסיכונים?

דף הבית >> מאמרים >> אבנית- מה זה? איך נוצר? מה הסיכונים?
כאשר יורדים גשמים הם נאגרים באופן טבעי באדמה, באדמה הם עוברים דרך מגוון סלעי גיר ופשוט מאוד ממיסים אותם. תהליך זה מוביל את המים להתרכב עם החומרים מהם עשויים אבניה גיר, עם חומרים כגון נחושת, ברזל, נחושת וכדומה, כך שביחד התערובת מוליכה להיווצרות של אבנית. כאשר המים מכילים אבנית הם יותר קשים. בארץ כלל מקורות המים מכילים כמות כזו או אחרת של אבנית, למרות שיש אזורים בהם האבנית הרבה פחות מורגשת עקב סוג האדמה- למשל בצפון רמת הגולן בה האדמה יותר בזלתית.

מזיק לבריאות?

רבים טועים לחשוב שריכוז של אבנית במים עשוי להוביל לתחלואה, עם זאת יש לנפץ מיתוס זה, אבנית אינה מובילה לתחלואה אלא ההיפך- לפי מחקרים חדשים בתחום נמצא שהיא בעצם בריאה- המחקרים מראים ש"מים קשים" חשובים עבור תפקוד יעיל של מגוון מערכות גופניות. מכאן שכן ניתן לשתות מים שאינם מסוננים ללא דאגה. עם זאת לאבנית יש חסרונות אחרים. ראשית היווצרות של אבנית פשוט פוגמת בטעם המים- עובדה שפוגמת הן מההנאה מכוס הקפה והן משתיית מי הברז. כמו כן ריכוז של אבנית יוצר כתמים בעלי גוון לבן על מגוון כלי סנטריה כך שנאבד הברק הטבעי, אבנית עשויה להוביל לקורוזיה ואף לנזילות ובנוסף היא גם מובילה לנזק של מיליארדי שקלים לחקלאים ולתעשייה.

בזבוז חשמל

אחת הבעיות הכי נפוצות של אבנית היא העובדה שהיא שוקעת על פני גופי חימום, (מדיח כלים, צנרת של מים חמים, מכונת כביסה..), ומכאן שפוגמת בגופי החימום. כמו כן כאשר מדובר על שכבת אבנית הרי שהיא יוצרת שכבת בידוד, ועל כן יש צורך להשתמש ביותר חשמל- כל מ"מ של אבנית מוביל לעליה של 10% בצריכת החשמל ומכאן שמדובר על הוצאות חודשיות יותר מנופחות שניתן למנוע.

פתרון

כיום יש מגוון פתרונות עבור אבנית. על כן מי שסובל מבעיית אבנית, (רוב תושבי הארץ), ישמח לגלות שפע של פתרונות אידאליים, הן עבור מניעת הצטברות שכבת האבנית והן לטובת השבת טעם המים הרצוי. 
1700-70-6116
 © 2016 טיפה טק . כל הזכויות שמורות.
         
 

Google+     

על הסינון המרכזי למי מוביל ארציסקירה כללית למושג מים | סקירה אנומלית המים ושימושים מקובלים | מסנני נירוסטה לכל הבית | סקירת סיבות להמצאות ולמחסור מים בארץ ובעולם | נפלאות האבנית | זיהומי מי הים בעולם
  סקירת מקורות המים בישראל (2016) | סקירת מי התהום | סקירת האקוויפרים | סקירת נחלים ונהרות כנגרים עיליים | סקירת הכינרת והאגמים | סקירת האמצעים לתגבור כמות המים | מי הים בארץ 
הגורמים הפיזיקאליים
 סקירת תהליכי קבלת מים מתוקים אבודים | סקירת ייצור מים מתוקים ממים מליחים | שיטות להתפלת מים | סקירה כללית לטיובם של מי השפכים | שיטות ותהליכים בפועל למי קולחין | שימוש וטיפול בנגר עירוני | משאבי המים
איכויות וזיהומי המים | סקירת גורמים כימיים | מליחות ושינויי יחס ההגבה של המים | חמצן, קשיות המים ותוספים שנגרמים ע"י האדם  | על סכנת החיים הטמונה במסנני החול ופתרון ה- BAZ | כלל השיטות לטיפול באבנית
הגורמים הביולוגיים | שיטות לטיפול במי השתייה | אמצעי חיטוי מקובלים | חיטוי בעזרת האוזון O3 | נחלים וייצור תהליך הטיהור הטבעי | מערכות אקולגיות של מים והפלואור | משק המים והארגון בישראל לאן?
מערכות לטיפול באבנית וקבלת מים רכים | מערכות לטיפול באבנית וקבלת מים שאינם רכים | על שיטת המגנט לטיפול באבנית | איכויות מי שתייה התקנים והתקנות | עולם האבנית והחאפרים | פרמטרים לתקני איכות מי השתייה

הפרמטרים לתקני איכות מי השתייה - קבוצות סיכון 1-4 | האם האבנית טובה לבריאות | מים מותפלים במדינת ישראל | המדדים לאיכות המים | משק המים בישראל | התמודדות בבעיית המים | טיפול במי מוביל ארצי
השפכים הביתיים | הערות לועדת עדין | איך בודקים את יעילות הטיפול באבנית | חשיבות המגנזיום במי השתיה | איך מגיעה "עופרת" מהמים לילדים שלנו – ומה הפתרון | פוספאט | מגנזיום והריון
סיליפוס מסוכן לשתיית אדם | עופרת ופלואור- הקשר הפסול | האם תקן 1505 בטוח לשתייה | זהירות! ריסוס (ארסן) במים