tipatech - הפרמטרים לתקני איכות המי-שתייה האות ט'
  1700-70-6116
אבני לשם המקוריות רק בטיפה טק לחצו כאן
 
חפש מוצר

הפרמטרים לתקני איכות המי-שתייה האות ט'

דף הבית >> הפרמטרים לתקני איכות המי-שתייה האות ט'

טמפרטורות

טמפרטורת מים מושפעת בעיקר מהחום הסביבתי.טמפרטורה של מי תהום שווה בדרך כלל לטמפרטורת האוויר השנתי הממוצע וטמפרטורת מים עיליים ,שווה בדרך כלל לטמפרטורת אוויר החודשי הממוצע. לטמפרטורה השפעה גדולה על ריכוזי הגזים במים ועל מטרד של בטעם ובריח,בפעילויות הביולוגיות והכימיות וכד'.טמפרטורת מים חריגה מצביעה על זיהום משופכין ביתיי ו/או תעשייתי כדוגמת תחנות כוח וכד', ו/או ממקור מים שמגיע מעומקי האדמה.
חשיבותה של טמפרטורת המים :
טמפרטורת המים חשובה מאוד לתהליכי טיפול במים למשל:
   ·   החומרים הכימיים אשר משתמשים בם לתהליך טיפול המים מתמוססים בקלות בתוך מים חמים מאשר במים קרים.
   ·   המים החמים מעודדים את ההתפתחות האורגניזמים.
   ·   ריכוזי רוויה של חמצן יורדים בעלית טמפרטורה המים.
   ·   בעניי הצרכן המים הקרים עדיפים יותר היות והם טעימים יותר.  
באגמים ובמאגרים,טמפרטורה נשלטת על ידי ההיפוכים העונתיים.טמפרטורה שמשתנה בגופי המים עם העומק. בדרך כלל  המים הקרים כבדים יותר בתחתית,והמים החמים קלים יותר בשכבות העליונות. בארץ בעיקר בסתיו,מים על פני השטח מתקררים יותר ולכן כבדים יותר,ובעזרת הרוח מתבצעת באגם ו/או במאגר תופעת "היפוך-שכבות". מים שעולים מהשכבות התחתונות מכילים משקעים וכך מגיעים לפני השטח משקעים שגורמים לריחות לא טובים למשך מספר ימים ואף עלולים לגרום למחסור בחמצן המוביל לתמותת הדגים.

טעמים

למעשה קיימים  4 טעמים: החמוץ, המתוק,המלוח והמר. כל טעם אחר הוא למעשה שילובים של טעם וריח. מכשיר הטעימה הטוב ביותר הנו לשון האדם שרגישה למס' רב של חומרים , ואינה יודעת להבחין ביניהם. הטעמים נמדדים על ידי מודדים שהוכשרו לכך (במכון התקנים הישראלי משל) הגורמים הנפוצים לטעמי מים:
   ·   חומר אורגני כדוגמת הפנול.
   ·   מלח מומס אנאורגני כדוגמת הנחושת,הברזל,הזרחן,הנתרן,האבץ,הכלורידים,הסולפאטים ועוד. לדוגמא: ריכוז של ברזל העולה על 0.4-0.2 מ"ג\ל כבר מרגישים טעם מר שבמים.
   ·   חומר לוואי מחיטוי כדוגמת  כלורופנול             
   ·   החומר האורגני שהתפרק.
   ·   חיידק ששמו Actinomycetes מצוי בריכוז גבוהה במים טבעיים, המפרישים ריח ואף נותנים למים טעם מריר, אבל זאת לא מהווה בעיה בריאותית.
   ·   האצות.                       
          

טריאלומטאן Three Halo Methane –-TOTAL

שבחלקם רעילים מאוד ובחלקם עונים על ההגדרה "חשוד כמסרטן לבני אדם".התקן המרבי במי השתייה הנו 100 מיקרוגרם/ליטר,הנוכחות מזהמת את הסביבה ואת מי התהום.
הפתרון : שימוש במרכיב חיטוי אחר כמי חמצן, כאוזון, בקרינת אור אולטרא סגולי ובקרינה מייננת, שאינם מייצרים תוצר לוואי אבל כרגיל קיימת בעיית עלות.
סינון חומרים אורגניים לפני הטיפול בכלור: אפשרות נוספת להפחית את רמות  תוצר לוואי של הכלור. מתקנים ישנם במערכות מי שתייה של המים המגיעים מהכנרת, וגם  נבנים מתקני סינון מי-מעיינות.
קיימת אפשרות לסינון במסנני חול לפני הכניסה של המים ומוסיפים למים חומר שמלכד חומרים מרחפים, וכך נלכדים חומרים אלה במסנן,הדרך היעילה ובזולה הנה השימוש ב"אלום" כלומר מלחי אלומיניום. 
1700-70-6116
 © 2016 טיפה טק . כל הזכויות שמורות.
         
 

Google+     

על הסינון המרכזי למי מוביל ארציסקירה כללית למושג מים | סקירה אנומלית המים ושימושים מקובלים | מסנני נירוסטה לכל הבית | סקירת סיבות להמצאות ולמחסור מים בארץ ובעולם | נפלאות האבנית | זיהומי מי הים בעולם
  סקירת מקורות המים בישראל (2016) | סקירת מי התהום | סקירת האקוויפרים | סקירת נחלים ונהרות כנגרים עיליים | סקירת הכינרת והאגמים | סקירת האמצעים לתגבור כמות המים | מי הים בארץ 
הגורמים הפיזיקאליים
 סקירת תהליכי קבלת מים מתוקים אבודים | סקירת ייצור מים מתוקים ממים מליחים | שיטות להתפלת מים | סקירה כללית לטיובם של מי השפכים | שיטות ותהליכים בפועל למי קולחין | שימוש וטיפול בנגר עירוני | משאבי המים
איכויות וזיהומי המים | סקירת גורמים כימיים | מליחות ושינויי יחס ההגבה של המים | חמצן, קשיות המים ותוספים שנגרמים ע"י האדם  | על סכנת החיים הטמונה במסנני החול ופתרון ה- BAZ | כלל השיטות לטיפול באבנית
הגורמים הביולוגיים | שיטות לטיפול במי השתייה | אמצעי חיטוי מקובלים | חיטוי בעזרת האוזון O3 | נחלים וייצור תהליך הטיהור הטבעי | מערכות אקולגיות של מים והפלואור | משק המים והארגון בישראל לאן?
מערכות לטיפול באבנית וקבלת מים רכים | מערכות לטיפול באבנית וקבלת מים שאינם רכים | על שיטת המגנט לטיפול באבנית | איכויות מי שתייה התקנים והתקנות | עולם האבנית והחאפרים | פרמטרים לתקני איכות מי השתייה

הפרמטרים לתקני איכות מי השתייה - קבוצות סיכון 1-4 | האם האבנית טובה לבריאות | מים מותפלים במדינת ישראל | המדדים לאיכות המים | משק המים בישראל | התמודדות בבעיית המים | טיפול במי מוביל ארצי
השפכים הביתיים | הערות לועדת עדין | איך בודקים את יעילות הטיפול באבנית | חשיבות המגנזיום במי השתיה | איך מגיעה "עופרת" מהמים לילדים שלנו – ומה הפתרון | פוספאט | מגנזיום והריון
סיליפוס מסוכן לשתיית אדם | עופרת ופלואור- הקשר הפסול | האם תקן 1505 בטוח לשתייה | זהירות! ריסוס (ארסן) במים