מטהר מים

חשיבות המים לקיומנו ידועה וברורה לכולם, אולם יש לזכור כי לא כל מקור מים ראוי לשתיה ולכן יש לפעול לשימור איכות מים גבוהה.
על מנת ליצור מים נקיים וראויים לשתייה ולשימוש ישנם מספר תהליכים לטיהור מים. בחירת מערכת טיהור מים מומלצת המתאימה תהיה תלויה באיכות המים הראשונים כמו כן בייעודם. 

מטהרי מים נפוצים:

סינון מכני: סינון מקדים אשר תפקידו למנוע כניסה של חלקיקים גדולים יחסית כמו חול, בעלי חיים וחלודה. המסנן מים ראשי המכני אינו יכול למנוע כניסת יונים של סידן ומגנזיום (אבנית), חיידקים, תרכובות אורגניות ומתכות ולכן משמש כשלב ראשון לטיהור מים.

סנן פחם פעיל: הפחם סופח אליו חלקיקים לא רצויים, בעיקר גזים מומסים במים. תפקידו המרכזי הוא הרחקת כלור ותרכובות אורגניות שונות ועל ידי כך שיפור הטעם והריח של מי הברז. סנן הפחם הפעיל אינו מחטא חיידקים או מתכות ואינו מבצע מניעת אבנית במים.

אוסמוזה הפוכה: השיטה המושלמת לטיהור המים. על פי שיטה זו המים עוברים טיהור באמצעות לחץ חיצוני גבוה, עוברים דרך הממברנה הממוקמת במערכת ויוצאים משם נקיים ממתכות כבדות, חיידקים, כלור ווירוסים

*אין מאמר זה ממליץ על שתיית מי אוסמוזה הפוכה, נהפוך הוא! היות ואין ערכי מגנזיום ויודין דבר הפוגע בבריאות, ובנוסף עפ"י דרישות ה-EPA קיימת חובה לשתייה מים  TDS של 200 ומעלה ( עד 500)

מטהר מים, מטהרי מים