tipatech - מים = חיים. חשיבות המים בעולם
  1700-70-6116
אבני לשם המקוריות רק בטיפה טק לחצו כאן
 
חפש מוצר

מים = חיים. חשיבות המים בעולם

דף הבית >> מאמרים >> מים = חיים. חשיבות המים בעולם
העובדה היא שרוב פני כדור הארץ מכוסים במים- הסיבה שבגינה נקרא כדה"א "כוכב הלכת הכחול". עם זאת לא כל המים ראויים לשתייה, המים שראויים לשתייה נקראים המים העיליים שנמצאים במי התהום, אגמים ונהרות. כאשר בארץ מי התהום משמשים כשני שליש מצריכת המים.

צורך בסיסי

יש כמה תחומים בהם בני האדם אינם נבדלים מבני החיים ובכול הקשור לצריכת מים, נראה שאנו זקוקים למים בדיוק כמו החיות- אם לא הרבה יותר וזאת כי סיגלנו לעצמנו מגוון מנהגים שכוללים שימוש יומיומי שכולל מים. כך למשל הפעלה של מערכות תעשייתיות, ניקוי, חיטוי, שילוב של מים במגוון תרופות וכמובן החקלאות שמושתת על צריכת מים- כ64% מהמים מופנים לטריטוריה זו אצלנו בארץ.

80% מים

הגוף שלנו אומנם נראה מוצק- אך בעצם רובו הגדול עשוי ממים. המים מאוד חשובים עבור מגוון תהליכי בנייה של מגוון תהליכים. המים אחראים על חילוף חומרים, על הובלת מזון וכמובן מזינים את הגוף. כך שבאופן תמידי הגוף החי צריך להכניס לתוכו כמות יפה של מים על מנת לפצות על האובדן של הפרשות הגוף. מכאן שאנו מכניסים מים ע"י שתיה, מזון ומגוון אמצעים שונים ואילו אנו מוציאים מים ע"י שתן, הזעה, פליטה ונשיפה. כמו כן ההמלצה היא שביום ממוצע יש צורך לצרוך כ3 ל' מים.

רק בריאות

מלבד העובדה שצריכת מים מאוד חשובה גם יש לציין שיש חשיבות לאיכות שלהם. המים מכילים מגוון מינרלים שחשובים עד מאוד עבור גוף האדם ומחקרים רבים מראים שיש הבדלים בריאותיים מוכחים בין אנשים שצרכו מים בעלי הרכב אחד מול אנשים שצרכו מים בעלי הרכב שני, הבדלים שמשפיעים על מגוון מערכות חשובות בגוף האדם. על כן אם כבר צורכים מים יש לוודא שהם בריאים. כמו כן גם לטעם של מים יש חשיבות על הבריאות ולו בשל הנתון הפשוט שמים טעימים יותר שותים יותר ואילו מים בעלי טעם לוואי מרחיקים אנשים וגורמים להם לשתות דברים אחרים פחות בריאים, (אם כמובן שגם הם מכילים מים).
1700-70-6116
 © 2016 טיפה טק . כל הזכויות שמורות.
         
 

Google+     

על הסינון המרכזי למי מוביל ארציסקירה כללית למושג מים | סקירה אנומלית המים ושימושים מקובלים | מסנני נירוסטה לכל הבית | סקירת סיבות להמצאות ולמחסור מים בארץ ובעולם | נפלאות האבנית | זיהומי מי הים בעולם
  סקירת מקורות המים בישראל (2016) | סקירת מי התהום | סקירת האקוויפרים | סקירת נחלים ונהרות כנגרים עיליים | סקירת הכינרת והאגמים | סקירת האמצעים לתגבור כמות המים | מי הים בארץ 
הגורמים הפיזיקאליים
 סקירת תהליכי קבלת מים מתוקים אבודים | סקירת ייצור מים מתוקים ממים מליחים | שיטות להתפלת מים | סקירה כללית לטיובם של מי השפכים | שיטות ותהליכים בפועל למי קולחין | שימוש וטיפול בנגר עירוני | משאבי המים
איכויות וזיהומי המים | סקירת גורמים כימיים | מליחות ושינויי יחס ההגבה של המים | חמצן, קשיות המים ותוספים שנגרמים ע"י האדם  | על סכנת החיים הטמונה במסנני החול ופתרון ה- BAZ | כלל השיטות לטיפול באבנית
הגורמים הביולוגיים | שיטות לטיפול במי השתייה | אמצעי חיטוי מקובלים | חיטוי בעזרת האוזון O3 | נחלים וייצור תהליך הטיהור הטבעי | מערכות אקולגיות של מים והפלואור | משק המים והארגון בישראל לאן?
מערכות לטיפול באבנית וקבלת מים רכים | מערכות לטיפול באבנית וקבלת מים שאינם רכים | על שיטת המגנט לטיפול באבנית | איכויות מי שתייה התקנים והתקנות | עולם האבנית והחאפרים | פרמטרים לתקני איכות מי השתייה

הפרמטרים לתקני איכות מי השתייה - קבוצות סיכון 1-4 | האם האבנית טובה לבריאות | מים מותפלים במדינת ישראל | המדדים לאיכות המים | משק המים בישראל | התמודדות בבעיית המים | טיפול במי מוביל ארצי
השפכים הביתיים | הערות לועדת עדין | איך בודקים את יעילות הטיפול באבנית | חשיבות המגנזיום במי השתיה | איך מגיעה "עופרת" מהמים לילדים שלנו – ומה הפתרון | פוספאט | מגנזיום והריון
סיליפוס מסוכן לשתיית אדם | עופרת ופלואור- הקשר הפסול | האם תקן 1505 בטוח לשתייה