tipatech - סקירת ייצור מים מתוקים ממים מליחים
  1700-70-6116
אבני לשם המקוריות רק בטיפה טק לחצו כאן
 
חפש מוצר

סקירת ייצור מים מתוקים ממים מליחים

דף הבית >> סקירת ייצור מים מתוקים ממים מליחים

תהליך התפלה (כדוגמת האוסמוזה ההפוכה)

התפלה הנו תהליך מקובל ונפוץ לקבלת מים מתוקים ממים מלוחים מהים או ממעיינות מליחים,בעזרת שיטות הפרדה שונות בין המלחים למים אפשר לטפל במספר סוגי מים:
המי ים, המים המליחים ו/או מי קולחין.שימושי התפלה נפוצים בכל רחבי העולם משנות ה-60 ועד היום,הייצור ברובו נמצא באזור מדינות המפרץ העשירות ובעלות מי ים ונפט בלתי נדלים אז כשיש כסף מהפקת הנפט יש מספיק כסף לממן מכוני התפלה יקרים.

התפלת המים בארצנו מתבצעת בהיקפים מאוד נמוכים באופן יחסי אך בעקבות דלדול במאגרי המים ושנים שכונות המגיעות ברצף ברור לכולנו שלא יהיה מנוס מבניית מספר מכוני התפלה,למעשה אנחנו כמו ערב הסעודית מוקפים ים אבל מתחת לאדמה אין לנו לא נפט ובטח לא מים איכותיים.

היה והמדינה תחליט להפריט את נושא המי שתייה אני בטוח שיהיו קופצים על פרויקט זה כדוגמת כביש 6 ומנהרות הכרמל.  
יתרון ברור לתהליך התפלה הנה האפשרות לשימוש במי ים שקיימים בשפע במדינות  הנמצאות בסמוך חוף הים כדוגמת ישראל.יחד עם זאת ישנם כמה בעיות קשיים הקשורות לתהליך התפלה:
  • עלויות התפלה הכוללות הקמת מפעל והפעלה שוטפת מאוד יקרה.העלות בישראל מסתכמת 80 סנט אמריקאי לקוב מים יחסית לעלות של 35 סנט אמריקאי  לקוב מים מהטבע.  מחיר גבוה למים מותפלים אינו מתיר לשימוש חקלאי היות ואין ענף בחקלאות המסוגל לממן מחיר גבוה כל כך למטרות רווח. אפילו במחיר של 30 סנט אמריקאי גבוה כמעט לכול  הענפים החקלאיים  ובשל כך קיים סבסוד ממשלתי למי חקלאות,המשלמים רק 20 סנט אמריקאי.זוהי הסיבה שמונעת הקמת מתקני התפלה.
  • משך הזמן הארוך להקמת מתקן מוארך ב5 שנים.
  • חוסר במקום למיקום המפעל לאורכי חופי המדינה הזקוק לשטח גדול.
  • שימוש במי התפלה מעלה ריכוזי מלחים בקרקע ממי הנקז העשירים במלח ישירות למי התהום.  מים מותפלים עדיין מלוחים ביחס למי גשמים ולחלק ממים שפירים.
  • מי התפלה אינם מכילים קלציום ובעיקר מגנזיום יכול להיות שזה פתרון לבעיית האבנית ונזקי האבנית,אך מים אלה מאוד חומציים (יחס הגבה נמוך) אך כמו שכבר שמענו שדות חקלאיים המושקים במים שאינם מכילים ערכים של קלציום ומגנזיום מניבים ירקות ופירות בעיקר ללא מגנזיום ובכך הירקות מאבדים רכיב תזונתי חשוב לצרכי הבריאות,ניתן להעשיר מי מותפלים במגנזיום לצרכי בריאות וגן לא לייצר אבנית ו/או נזקי אבנית מערכים אלה.    
  • תהליך הסעת מים ממתקן השוכן בצמוד לחוף לצרכנים יקר היות ויש לשאוב אותם מגובה פני הים לכיוון צרכנים השוכנים גם באזורים גבוהים.
חייבים לפתור ע"י הרחקת כמות מלחים ומינראלים גדולה מבלי לפגוע בסביבה/
1700-70-6116
 © 2016 טיפה טק . כל הזכויות שמורות.
         
 

Google+     

על הסינון המרכזי למי מוביל ארציסקירה כללית למושג מים | סקירה אנומלית המים ושימושים מקובלים | מסנני נירוסטה לכל הבית | סקירת סיבות להמצאות ולמחסור מים בארץ ובעולם | נפלאות האבנית | זיהומי מי הים בעולם
  סקירת מקורות המים בישראל (2016) | סקירת מי התהום | סקירת האקוויפרים | סקירת נחלים ונהרות כנגרים עיליים | סקירת הכינרת והאגמים | סקירת האמצעים לתגבור כמות המים | מי הים בארץ 
הגורמים הפיזיקאליים
 סקירת תהליכי קבלת מים מתוקים אבודים | סקירת ייצור מים מתוקים ממים מליחים | שיטות להתפלת מים | סקירה כללית לטיובם של מי השפכים | שיטות ותהליכים בפועל למי קולחין | שימוש וטיפול בנגר עירוני | משאבי המים
איכויות וזיהומי המים | סקירת גורמים כימיים | מליחות ושינויי יחס ההגבה של המים | חמצן, קשיות המים ותוספים שנגרמים ע"י האדם  | על סכנת החיים הטמונה במסנני החול ופתרון ה- BAZ | כלל השיטות לטיפול באבנית
הגורמים הביולוגיים | שיטות לטיפול במי השתייה | אמצעי חיטוי מקובלים | חיטוי בעזרת האוזון O3 | נחלים וייצור תהליך הטיהור הטבעי | מערכות אקולגיות של מים והפלואור | משק המים והארגון בישראל לאן?
מערכות לטיפול באבנית וקבלת מים רכים | מערכות לטיפול באבנית וקבלת מים שאינם רכים | על שיטת המגנט לטיפול באבנית | איכויות מי שתייה התקנים והתקנות | עולם האבנית והחאפרים | פרמטרים לתקני איכות מי השתייה

הפרמטרים לתקני איכות מי השתייה - קבוצות סיכון 1-4 | האם האבנית טובה לבריאות | מים מותפלים במדינת ישראל | המדדים לאיכות המים | משק המים בישראל | התמודדות בבעיית המים | טיפול במי מוביל ארצי
השפכים הביתיים | הערות לועדת עדין | איך בודקים את יעילות הטיפול באבנית | חשיבות המגנזיום במי השתיה | איך מגיעה "עופרת" מהמים לילדים שלנו – ומה הפתרון | פוספאט | מגנזיום והריון
סיליפוס מסוכן לשתיית אדם | עופרת ופלואור- הקשר הפסול | האם תקן 1505 בטוח לשתייה | זהירות! ריסוס (ארסן) במים