סקירה כללית למושג מים

חשיבותם של המים

המים מהווים הכרח הישרדותי לקיום עולם החי כמו גם עולם הצומח.
כשמדובר במים אין הכוונה להרכב הבסיסי של המים (H2O) אלא מים המכילים מינראלים טיבעיים כדוגמת סידן ומגנזיום
לצורך איזון המים מבחינת יחס ההגבה,במקרה של המינראלים הנ"ל אנו מכנים זאת אבנית וברוב חוצפתנו גם נזקי אבנית.
נכון שהרתחת מים גורמת לחלק מנגזרות הקלציום והמגנזיום להפוך לאבנית או לנזקי אבנית,אבל חייבים לזכור שחשיבות המים לצרכי עיבוד
למטרות חיים חייבים להיות מים בסיסיים ולא חומציים,אחרת נוצרת שרשרת לא בריאה של גידולי שדה בעיקר ללא מגנזיום (ממים מותפלים)
ומכאן שגוף האדם אינו סופג מינראל חשוב זה באכילת הירקות,בשתיית מים ללא מגנזיום (כבר אמרנו שזה למעשה הערך לפוטנציאל לייצר אבנית).
ומכאן שמים הנם תנאי ראשוני ובסיסי לחיי אורגניזמים ומיקרואורגניזמים בנוזל , לא רק זאת גם  ביבשה יש למים צורך חיוני לכל סוג של צורת חיים .
יצורים בטבע מכילים תכולת מים גבוהה (לדוגמא  80% ממסת הגוף האנושי) והמים הנם מרכיב הכרחי בדם,בתמיסה הבין-תאית כמו גם בתאים.
על כן המים בנוסף חייבים להיות מאוזנים מבחינת יחס ההגבה ולהכיל מתכות קלות המסוגלות לייצר אבנית ו/אן נזקי אבנית.
על כן מאוד תמוהה שקמות חברות המנסות להוציא מיראלים חשובים אלה מהמים כדי להימנע מאבנית שנתפסת כמזיקה.
אבל מה עם מרכיב המגנזיום החיוני? על כן חייבים להבדיל בין מים המכילים סידן ומגנזיום לפוטנציאל שלהם לייצר אבנית או נזקי אבנית.
תפקיד מים בתהליכי חיים (תהליכי עיכול מזון,תהליכי פירוק מזון ,תהליך פליטת הנוזל אל מחוץ לגוף בתצורת זיעה,פוטוסינתזה,השוואת ריכוזים שהומסו בתאי הגוף ובנוזל הדמי כמו גם תהליכי ההפרשות) הכרחי לצרכי קיום המושג שנקרא "חיים" לצורך הדיון מים מאוזנים שכן מסוגלים לייצר אבנית הם התנאי הבסיסי למושג מיים.
המים עם היכולת לייצר אבנית הנם גורם קריטי להוויה האקלימית,הקרקעית,החקלאית וכד'.
מים הנם הגורם הטבעי,החזק והרסני ביותר שהטבע יצר – לראייה התופעה הצונאמית,תופעת השיטפון,סיבוב כדור הארץ (היות ומסת המים נעה כמוצק במהירות שונה וממשיכה לנוע בהפסקת התנועה,וכאמור אין להתייחס למים כ-H2O בלבד אלא גם למינראלים המומסים בתוך המים,נכון כדוגמת היכולת לייצר אבנית)
למרות הימוססות המינראלים במים והיכולת ליצא אבנית ,מים למעשה הנם חומר שקוף (מצוין לגידולים המתפתחים במים,אצות ואפילו שרימפסים ודגה), חסרי צבע,עם שלל מתכות קלות כדוגמת קלציום,מגנזיום וכד' ובקיצור עם אןתה יכולת שדנו בה והיא היכולת לייצר אבנית,חסרי ריחות ו/או טעמים. המבנה הכימי של המים הנו שני אטומים של מימן ואטום בודד של חמצן,זהו ההסבר הפשוט שמסבירים לנו,אלא שההרכב הרבה יותר מורכב,מים מגיעים בשרשראות של עד 14 מולקולות מים פר נגזרת שלמה של מים.
הנטייה בתפיסה החדשה יודעת להגיע לשרשראות של 5 מולקולות בכדי שגוף הדם יפיק תועלת רבה יותר בעיבוד המים ע"י הגוף
כדי לשפר את יכולת העיבוד של המים ע"י הגוף התפיסה החדשה בעולם מדברת בנוסף על ערכי PH של מים סביב ה-9,בעוד בעולם שלנו זה מתפרש כאבנית,או נזקי אבנית הנגרמים מהמינאלים המומסים הנותנים PH גבוהה.

מים כגורם ממיס

המים מוגדרים כממיס המצטיין  שהטבע יצר, ולמעשה כמעט כל תצורת חומר מתמוססת בעזרת מים.
ובכללם סידן ומגנזיום המייצרים בסופו של תהליך,אבנית,נזקי אבנית וחלודה.
התהליך  המדהים שמים עוברים בעולם הנו הליך הקרוי "מחזור המים"
ברור שלמים חשיבות עליונה בחיינו החל ממבנה הפנימי של הגוף,שתייה וגידול מזון,הסעת משאות על פני נהרות ובים כמו גם הסעת פסולת אל מחוץ הבית החוצה,ראוי לציין שלמטרות שתייה וגידולי שדה אנו חייבים מים עשירים במתכות קלות,קרי מים המסוגלים לייצר אבנית,בעוד שהובלת משאות על המים (שיט וכד,) אין ערך לנושא האבנית,למרות שבתחום השיט נהוג לצבוע את פני כלי השיט המגיעים במגע ישיר עם המים כדי למנוע גידולי אצות (זקן) וכדי למנוע נזק למדחפים ולדופן כלי השיט.
אין ספק שבלי מים לא היו החיים בכדור-הארץ כפי שהם ולא יתכנו חיים ו/או כל סוג של חיים כפי שאנו מכירים אותה כיום.
אני מצליח לדמיין מים בלי חיים,אבל בהחלט לא את החיים בלי מים.
שהרי כול עולמנו יהפוך במהרה לצחיח,עולם שומם וביובש תמידי!
תופעה זו תגרום לעולמנו להיחשף להבדלים קיצוניים בטמפרטורה שישמידו כל סוג  של צורת חיים כפי שידועה לנו היום.
לכאורה מבנה של שלושה אטומים במולקולת מים הייתה אמורה להוות מבנה של מולקולת גז שהרי כל תלת מולקולה היא גז,למן הסתם אם המים היו גז לא היו יכולים להתפתח שום צורות חיים כפי שאנו מכירים היום!
למים חום סגולי שהנו יחסית גבוה ושווה ל 1!
תוספת טמפרטורה למים ב-1 מעלות מצריכה קלוריה אחת בלבד!
לצורך השוואה חום סגולי בברזל הנו 0.11
להכלת חום גבוהה במים קיימת השלכה ישירה בשינויי מזג האוויר היות והמים מאזנים וממתנים את הטמפרטורה הסביבתית היות והם סופגים חום מהאוויר בימות החום ופולטים  חום החוצה בימי הקור.
דוגמא: באזור אולמנסק שבסיביר הנמצא בסביבה יבשתית,תחום הטמפ' ינוע  בן 22 ל- 37- מעלות,אך באי שאטלנד  המצויים בקו רוחבי זהה,ושוכנים בלב האוקיינוס, תזוזת הטמפ' הינן  בין 15 ל- 5 מעלות.
על כן מרווח הטמפ' זה נובע מההשפעה המרסנת וממיזוג מי-הים.
חייבים לציין שהנתונים הנ"ל מתייחסים למים בלבד ללא המינראלים המומסים המשנים במעט את הערכים.
ברור לנו שהמים הזמינים מכילים כאמור את הפוטנציאל לייצור אבנית,נזקי אבנית וחלודה.